Tájékoztató a fogászati sínek készítéséről

Rendelőnkben a neuromuszkuláris fogászat felfogásában végzünk állkapocsízületi diagnosztikát és terápiát. Ezeket az amerikai Myotronics cég K7-rendszerén alapuló mérések és harapás rögzítése teszi lehetővé.

A kezelés menete és költségei:

  • konzultáció 15 000 Ft
  • az alsó és felső fogsor szkennelése, arcíves regisztráció 30 000 Ft
  • bemérés a K7-rendszerrel 95 000 Ft
  • harapáskorrekciós sín átadása – a 30 napos viselési időszak során folyamatos kérdőívkitöltés mellett 95 000 Ft

Az eredmények és a páciens döntésének függvényében szájrendezés – egyedi árajánlat és célirányos konzultáció alapján.

Dr. Renner Ferenc a K7-rendszer használatához szükséges képzéseken részt vett, folyamatos továbbképzéseken aktualizálja tudását, 2013. óta használja a rendszert eredményesen.

A fogászati sín rendelőnkben – a digitális fogászat keretein belül – fogtechnikai számítógépes tervezést követően, fogtechnikai gépi marással készül. Ez lehetővé teszi a mikrométeres pontosságot, a sín újbóli reprodukálhatóságát, illetve eredményes sínviselés után garantálja a pontos állkapocsízületi pozíció megtartását a száj rehabilitációja során.

Maga az állkapocsízületi diagnosztika, bemérés kb. 2-2,5 órás folyamat.

A fogászati sín műanyagból készül, a nap 24 órájában szükséges viselni – leszámítva az étkezéseket.

A „harapáskorrekciós” sín átadása napján e-mailben küldünk egy linket egy online kérdőívhez, melynek napi egyszeri kitöltését kérjük a páciensektől a 30 napos viselési időszak alatt. A válaszok rendszeres, napi küldése feltétele a további konzultációnak és kezelésnek, illetve nélkülözhetetlen az eredményes terápiához.

A sín nem végleges terápiás eszköz, hanem egy segédeszköz, amit 30 napig használunk, hogy tesztelhessük a bemért állkapocsízületi pozíciót. Az állkapocsízület optimális pozícióját a „harapási” formán kívül több dolog is befolyásolja (fül-orr-gégészeti-, neurológiai eltérések, gerincproblémák, pszichés állapot…) ezek közül mi a fogérintkezésre és a rágóizmokra vagyunk hatással. Fentiekből következően sem a sín anyagára, sem az elérhető eredményre nem tudunk garanciát vállalni! Amennyiben a sín eltörik, elhagyják, vagy bármi más miatt nem viselhető tovább – teljes áron tudjuk újragyártani.

A sín viselésének eredményessége esetén készítünk egy digitális tervet, hogy hogyan lehet megtartani a korrigált fogérintkezést hosszabb távon. Ezt egy konzultáció keretén belül bemutatjuk a páciensnek, akinek döntése alapján elkezdjük a kezelést, beavatkozásokat.

Miután a sín egy kivehető eszköz, a 30 napos tesztidőszak esetleges eredménytelensége esetén, ha semmilyen módon nem tudunk jobbulást elérni, a szájból eltávolítva órákon belül visszaáll a korábbi állapot, tehát semmiféle visszafordíthatatlan folyamatot nem okozunk vele.

Betöltés...