Pácienstörténet – ERZSÉBET

Erzsébet a Teljes szájrendezés igényével kereste fel Dr. Renner Ferenc rendelését. Egyetlen elvárása az volt, hogy a már meglévő, jobb alsó hídpótlását megtarthassa. Elsősorban a fogai esztétikája zavarta, a nem megfelelő fogérintkezéssel kapcsolatban nem voltak panaszai. 

Teljes szájrendezés esetén az a cél, hogy a funkcionális elvárásokat és az esztétikát egymástól elválaszthatatlanul kezeljük. Amennyiben kizárólag az esztétikai célokat veszünk figyelembe, számtalan kellemetlen következmény előfordulhat, idő előtt eltörő koronák vagy esztétikai héjak, letörő szemfogpótlások, a rágófogpótlások csücske lepattanhat, vagy implantátumot veszíthet a páciens. A funkcionalitást és a szép mosoly iránti igényt együtt kezelő elvek mentén létrehozott mosoly évek múlva is adott, nem okoz testi tüneteket.

Erzsébet esetében először egy látványterv készült, majd a fogak előkészítése után az ideiglenes fogpótlásokat kapott. Ezzel a próbaidőszak alatt a páciens maradéktalanul elégedett volt, így elkészültek a végleges fogpótlások. 

A végleges fogpótlásaival Erzsébet nagyon boldog volt, végeláthatatlanul mosolygott és élvezte a tükörből visszanéző, éveket fiatalodó hölgy látványát.
 

Betöltés...