Katalin története

Katalin azért kereste fel rendelőnket, mert korábbi foghúzások miatt fogpótlásra volt szüksége, és ezeket szerette volna ideálisan elkészíttetni. Olvasott a neuromuszkuláris fogászatról, szerette volna, ha a fogpótlások optimális fogérintkezést biztosítanak majd neki.

Első lépésben Dr. Renner Ferenc a K7 berendezéssel bemérte Katalin optimális harapási pozícióját, erről egy neuromuszkuláris fogászati sín készült, amit 30 napig viselt a páciens. A sínhordás tapasztalatait Katalin egy online kérdőív segítségével napról napra dokumentálta, hogyan alakulnak azon tünetei, melyek állkapocsízületi eltérésre utaltak. Mielőtt Dr. Renner Ferenchez fordult, gyakran kínozta féloldali fejfájás, izomfeszülés az állkapocsízület körül, szájnyitáskor kattant az ízületnél, bal oldalon fülcsengés és nyakfájdalom jellemezte tüneteit. A próbaidőszak végére Katalinnak minden tünete megszűnt!

Katalin a frontfogakat nem szerette volna esztétikailag korrigáltatni, de az oldalsó fogakat előkészítette Dr. Renner Ferenc a pótlásokhoz, ideiglenes fogakat kapott, melyekkel kipróbálhatta az új fogérintkezést. Mivel ezt megfelelőnek találta, elkészültek a végleges fogpótlások is. A páciens fémmentes cirkonkoronákat kapott, illetve részleges, kivehető fogsorokat, valamint kompozit overlay-t, a bal alsó fogak rágófelszínére.

Katalin nagyon elégedett a végeredménnyel, örül, hogy belevágott a teljes szájrendezésbe és külön örömnek tartja, hogy ennek kapcsán sikerült megszüntetni az állkapocsízületi megbetegedés okoztat tüneteket is.

Betöltés...