Pácienstörténet

Péter célirányosan keresett meg panaszaival. A reggeli étkezés után, jellemzően állkapcsában fájdalom és mindkét oldalon zörejek jelentkeztek nála, továbbá bizonyos mozdulatokra szédülést észlelt, 2 éve fülzúgás, illetve nyaki fájdalom kínozta, éjszakai fogszorítástól szenvedett.

Az internetes tájékozódva talált rá a neuromuszkuláris fogászatra, valamint a Myotronics K7 bemérő rendszerére, majd olyan szakorvost keresett, aki idehaza tud segíteni panaszai orvoslásában. Korábban több szakembernél járt és számos harapásemelő sín készült a fogaira. Ha szeretné tudni mi a különbség a harapásemelő sín és az izomlazítással bemért neuromuszkuláris sín között, olvassa el friss írásomat.

A Myotronics készülékével bemértük a harapását és elkészítettük a harapáskorrekciós sínt. A sínt Péter 30 napig viselte, ez idő alatt jelezte, hogy bár ez az eddigi legjobb sín, amit kapott pici még hiányzik a tökéleteshez. Így újra rámértünk, már az adott helyzetre és sikerült megtalálni az ideális harapási pozíciót. Ennek köszönhetően Péter panaszainak 90%-a megszűnt.

Amikor a sín segítségével modellezzük az ideális harapási pozíciót, és a páciens panaszai megszűnnek, az a feladatunk, hogy sín nélkül rekonstruáljuk az optimális harapást. Esztétikai, fogpótló beavatkozások történnek, tulajdonképpen a kezelések nem mások egy hagyományos fogászatihoz képest, viszont mérések alapozzák meg az elvárandó állapotot, a fogak magasságát és állását, egymással való érintkezését. Miután Péter fogai korrekcióra szorultak, így abban maradtunk, hogy koronákkal állítjuk helyre a fogérintkezését és az esztétikát. Ezt ideiglenes koronákkal lepróbáltuk, majd fémmentes anyagból elkészítettük a végleges pótlásokat.

A páciens nagyon örült az új fogainak és a majdnem teljes panaszmentességének!

Betöltés...