Kata neuromuszkuláris kezelése

A 36 éves hölgy azért kereste fel Dr. Renner Ferenc rendelését, mert állkapocsízületi tüneteihez naponta fejfájás, nyakfájás és egyéb, kellemetlen tünetek társultak.

Első lépésként a K7 rendszer segítségével meghatározta Dr. Renner Ferenc az optimális fogérintkezését, majd ennek megfelelően készült egy sín, amit Kata 30 napig viselt. A 30 napos időszak arra szolgál, hogy a bemérésnek megfelelően készül sín megmutassa a páciensnek, milyen lesz az optimális fogérintkezés – a hordáson túl a páciens minden nap visszajelzést ad egy online kérdőív segítségével, mennyire változtak tünetei. A sínviselés jelentősen csökkentette a páciens tüneteit, így elkezdődhetett a megvalósítás, amivel állandósítani lehetett a sín hordásakor tapasztalt, optimális állapot.

A cél érdekében több digitális látványterv is készült. Kata azt a változatot favorizálta, ahol jó állapotú fogait megtartva, minimális beavatkozással (a kezelésbe minimális számú fogat bevonva) lehet eredményt elérni. Ez azt jelentette, hogy csak az alsó- oldalsó fogakat érintette a beavatkozás és a legtöbb fogra ún. non-prep, azaz preparálás nélküli pótlás készült.

Ezeket a digitális tervezést követően kompozit tömbből kifaragott héjjal, onlay-vel, illetve overlay-el valósították meg.

Kata nagyon elégedett az esztétikával és hálás, hogy Dr. Renner Ferenc jelentősen csökkenteni tudta a testi tüneteit.

Betöltés...