Újdonság - digitális lenyomat

Precíz fogpótlás digitális technikával


A digitális lenyomatvétel az egyik legjelentősebb újdonság, ami az elmúlt évtizedben megjelent a fogászati piacon. Rendelőnkben már a hétköznapi rutin része, hogy a lenyomatvételt – a hagyományos módszert kiváltva – digitálisan végezzük. Ezt egy száj szkenner (szinonimái az irodalomban: Intraoral Scanner, Oral Scanner) teszi lehetővé, ennek a legismertebb képviselőjét, a 3Shape Trios-t használjuk.  
Korábban lenyomatkanállal ill. lenyomatanyaggal rögzítettük a különböző szájképletek helyzetét, majd ebből gipsz mintát készítettünk. Mindkét anyagcsoportnak vannak térfogatváltozásai ill. a  technikából adódóan is lehettek torzulások a mintán. Ezeket küszöböli ki a digitális lenyomat (okos lenyomat), mert ezzel direkt a szájból vesszük az információt.
 
További előnye a módszernek, hogy a digitális lenyomatot e-mail-ben juttatjuk el a fogtechnikushoz. A laborban digitálisan tervezik a fogműveket, melynek során a fogorvos e-mailben tud egyeztetni a fogtechnikussal. A megtervezett fogműveket robotok "faragják" ki vagy akár 3D-s nyomtatással készíthetők.
 
Video az eljárásról

Röviden: a fent vázolt módszerrel sokkal gyorsabban és minden korábbi módszert felülmúló pontossággal tudunk fogműveket készíteni úgy, hogy a pácienst sem terheljük egy fizikai lenyomatvétellel és az esztétikai eredmény is kiemelkedő! 
Információ és bejelentkezés:
+36 1 215 1422
 
A rendelő címe:
Duna Ház
1095 Budapest, Boráros tér 7.
III. lépcsőház VI. em. 12. 
Tartalom betöltése...
Betöltés...